FAQ

Wat extra info
Hoe weet ik of ik kan geholpen worden?

Om even duidelijk te zijn vanaf het begin: een basisportie motivatie is belangrijk. Niemand -behalve jij- kan aangeven of je verandering wil in je leven. Twijfel je of dit iets voor jou is, spreek dan even af voor een korte babbel. Zonder verplichting, in vertrouwen. Voelt het niet goed aan, bij jou, bij mij, of bij allebei, dan is er ook helemaal niets aan de hand. 

Moet ik mijn hele levensverhaal doen?

Nee hoor. Ik wijs er uitdrukkelijk op dat ik geen arts, psycholoog of psychiater ben. Ik werk niet volgens de klassieke therapieën (wat niet wil zeggen dat daar geen tools uit gebruikt worden) maar volgens de derde generatie gedragstherapie. In de sessies werken we vooral in het hier en nu, en gaan we kijken naar wat jij wil, hoe jij jouw leven zou willen inkleuren.

Kan je mijn partner/zoon/dochter/... laten inzien dat hij/zij beter zou minderen of stoppen met drinken?

De motivatie om iets te veranderen bij jezelf moet ook vanuit jezelf komen. Dus neen, ik kan niet ‘onder dwang’ met iemand een gesprek voeren. Ik kan wel ondersteunend werken voor jou als jij zelf het moeilijk hebt met het gedrag van jouw partner/zoon/dochter/…  Je kan wel vragen of hij/zij vrijblijvend een gesprek wil voeren. Maar tegen de wil in, dat werkt niet.

Is er terugbetaling voorzien?

Neen. Zoals eerder gezegd, ik ben geen arts of psychiater. Het eerste gesprek, een korte kennismaking van ongeveer een kwartier, is wel gratis.

Ik wil dat niemand hier iets van weet. Kan dat?

Uiteraard. Een gesprek is volledig vertrouwelijk. Jij bepaalt zelf of je dit deelt met jouw omgeving. Weet je niet goed hoe hier aan te beginnen, dan kan ik daar zeker mee helpen. Alles wat gezegd wordt tussen ons blijft ook tussen ons, dat spreekt voor zich.

Hoe verloopt een kennismakingsgesprek?

Je kan hier klikken en dan kies je een moment in mijn agenda. Daarvan krijg je bevestiging per mail, met daarin een Zoom-link. Op het moment van het gesprek zelf log je in met die link. Na het gesprek bespreken we samen of we al dan niet verder werken. Hoewel je sowieso een Zoom-link krijgt, kan dit gesprek ook telefonisch doorgaan. Vermeld dit dan bij boeking, en vergeet dan niet jouw telefoonnummer bij te voegen.

 

Hoe werkt het individueel coachingsgesprek?

Een gesprek duurt drie kwartier, dit kan geboekt worden via deze link (online coaching). Alle informatie is daar ook te vinden.

Wat als ik meer hulp nodig heb?

Wanneer je denkt of voelt dat je op dit moment heel erg diep zit, het gevoel hebt dat praten alleen niet volstaat, neem contact op via mail of chat (WhatsApp of Messenger). We kunnen dan samen bekijken wat een residentiële opname zou kunnen betekenen voor jou. Deze opname vindt plaats in Marbella (Spanje). Nazorg kan aansluitend bij mij plaatsvinden.